Jakiej marki laptopy kupujemy najczęściej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dudoslav
    Drive
    • 2010
    • 40

kecaj, drogi kolego, bedac Polakiem nie wiesz jak omijac prawo itp? Lekcje masz powyzej. Wypowiedz nie zostala skierowana BEZPOŚREDNIO do Ciebie. Jesli czujesz sie urazony, zgłoś do moderatora.

Tyle w temacie "co do kogo i w jakim celu" poniewaz nie w tym cel.

Rozmawiajmy/piszmy o tym o co prosilem (po to zalozylem nowy temat).

Tak wgl, lekko zdrpalem lakier na tym nadkolu i reszta wyglada na zdrowa, widocznie gdzies cos sie dzieje, ale przeciez nie bede pozbywal sie calego lakieru aby sobie zobaczyc co i jak, a potem caly samochod malowal

Po calej sprawie z odszkodowaniem, zacznę sie z tym bawic, efekty na pewno zobaczycie po wszystkim Puki co nie mam warunkow (zima) wiec mysle, ze na wiosne doprowadze wszystko do porządku

Dzieki wszystkim za odpowiedzi

Arti_r1, dla Ciebie polecial punkcik, za pomoc

Myslę, że można zamknąć No chyba, ze ktos jest mi w stanie powiedziec (orientacyjnie) na ile mi Panowie z Avivy moga wycenic szkode
    0
    Sony
    0%
    0
    Toshiba
    0%
    0
    Lenovo
    0%
    0
    HP
    0%
    0
    Dell
    0%
    0
    Asus
    0%
    0
    Acer
    0%
    0
    Samsung
    0%
    0
  • tryton
    Elegance
    • 2008
    • 935

Temat powielany był wielokrotnie . Jakiego laptopa kupić ? Pomyślałem że warto zrobić taki ranking najczęściej kupowanych laptopów . Super leniwi niech tylko zagłosują . Mniej leniwi niech wpiszą model jakiego używają . A ci co mają czas niech podadzą parametry , wady , zalety i oczywiście jak jest z awaryjnością waszych modeli
    Ja używam
    Asus K53SV-SX200V i7 8GB RAM
    Lenovo Y560 i7 4 GB RAM
    Oba modele bez awaryjne godne polecenia

Komentarz

• Luckymen
      Ambiente
      • 2012
      • 172
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Od jesieni mam Asus-a K52D i jestem z niego zadowolony, do przeglądania neta, syn jakieś gierki jest wystarczający kosztował 1400PLN. Poprzednikiem była toshiba, wytrzymała 5 lat, ogólnie bez problemów ale cena wtedy ponad 3000PLN. Ile osób tyle opinii, każdy kupuje co mu pasuje, jak wygląda a inni jaka marka.

Komentarz

• wow
        Ambiente
        • 2011
        • 227

prywatnie w domu , dell dua core 2,6 17 cali
        służbowo asus eeppc 10 cali atom 1,6
        wow wr............

Komentarz

• nrene
          Drive
          • 2011
          • 62

Służbowo: HP EliteBook 8440p i 2540p - ok, ale padają dyski
          Prywatnie: Dell Latitude D630 T7500 4GB - stary laptop, nigdy nie miał awarii, po dołożeniu dysku SSD (Vertex2) wymiata

Komentarz

• czto
            Rider
            • 2010
            • 546
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

W domu Asus M51V.
            - intel centrino 2,
            - ram 4GB,
            - dysk był 320, obecnie 500GB,
            - matryca 15,4 WXGA+
            Sprzęt potwornie plastykowy. Trzy razy zaliczył serwis, wymiana układu chłodzenia, wymiana HD.
            Świetnie nadaje się do netu, gierek i obròbki foto. Szybki sprzęt. Obecnie korzystają głòwnie dzieciaki.
            Jednak te usterki... Jak Asus padnie na dobre to będę celował w Sony.

Służbowo Dell Latitude E6200
            - matryca 13,3
            - intel core i5 vPro
            - Ram 4GB
            - HD 250GB
            Świetnie wykonany sprzęt, m.in. aluminium. Szybki, niezawodny. Do pracy nadaje się idealnie. Trochę ciężki, ale za to sprawia wrażenie wyjątkowo solidnego. Dobra bateria ok. 5 - 6 godz. Używam go wraz ze stacją dokującą i monitorem 22. Sprzęt godny polecenia
            2004 Renault Thalia 1.4 RT,
            2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
            2009 Renault Clio MTV 1.4
            2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
            2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

Mojego nie ma w sondzie, jak juz pisalem w innym temacie Packard Bell Easy Note TS11HR
              Czyli cos takiego z dolozona pamiecia http://www.alsen.pl/notebooki,k19/la...-6,p37929.html

Podobno klon Acera Aspire z ktorym do czynienia nie mialem wiec nie potwierdze, w kazdym razie smiga milo.

Komentarz

• Andrzejek
                Ambiente
                • 2008
                • 133

Obecnie mam acera aspire 6920 - intel core 2 duo, cpu T5750 2.00GHz, 4GB RAM, Nvidia 9500M GS, vista. Kupilem go w 2008r. Dwa razy mialem go ze soba w 'cieplych krajach' - uzywany wtedy w bardzo duzym zakurzeniu i zadnych problemow w zwiazku z tym. Jedyny minus to vista. Jakis miesiac temu musialem stawiac system bo wyskoczyl niebieski ekran smierci.
                OII 1.9tdi 139,5KM 313Nm
                Serwis: http://www.k-mot.pl/

Komentarz

• Luki80a
                  Rider
                  • 2010
                  • 341
                  • Octavia III combi (5E5)
                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
                  • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Obecnie używam samsunga R509.
                  Co do wydajności... to szału nie ma.
                  Raz był w nim wymieniany twardziel. Ale to na gwarancji.
                  Chociaż i ten teraz zaczyna szwankować.
                  Czekam aż całkiem padnie, to wybiorę się po nowego :P
                  A w rodzinnym domu używają od dawien dawna acera extensa 5620Z.
                  Śmiga do dzisiaj bezawaryjnie. Jedynie bateria jest już zajechana.
                  Była O1 AGR

Jest O1FL ALH

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Kupilem kilka lat temu Benq-a P52. Wszyscy mowili ze bedzie kupa, tylko kupa dziala do dzis. W sumie zmienilem tylko ze 2 razy dysk na wiekszy i dolozylem ramu. Od pol roku problem jest jedynie z wtyczka do zasilania, a tak to NIC - wszystko dziala, nic sie nie przegrzewa itd. Bateria po 5 latach trzyma w tej chwili jakies 30minut, ale jak sadze pomoglo w tym gniazdo zasilania ktore raz dziala, a raz nie.

Dell XPS L702X tego wzialem na jesieni. Generalnie ok, ale wi-fi ciagle mi zrywa polaczenie, chodzi niby szybko ale ma jakies zwisy - w teorii sprawa systemu, ale leniwy jestem zeby to przeinstalowac na nowo :lol: Na + to jako taka grafa, mozliwosc wsadzenia dwoch dyskow, co tez za jakis czas uczynie. Na system wyladuje jakis 64 lub 120GB SSD i doloze ramu do 8GB. Na - dla wielu bedzie waga (jednak to 17") no i brak mozliwosci wpiecia stacji dokujacej.
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• RafalekM
                      Rider
                      • 2009
                      • 362

Laptop: Toshiba Satellite A300-1ED
                      Służy mi już od prawie 4 lat i powoli domaga się wymiany, ale w gruncie rzeczy jestem z niej zadowolony. Po za średnio trwałymi zawiasami matrycy, które były już dwukrotnie robione, a teraz ponownie domagają się wymiany wszystko działa jak należy. Jednak jednego jestem pewien, nie kupię nigdy więcej laptopa lakierowanego na błysk, cholernie trudny w utrzymaniu względnej czystości.
                      Netbook: Samsung N210
                      Maluch ma już 2,5 roku. Spełnia swoje zadania na medal, wywaliłem W7 starter, postawiłem W7 Professional i śmiga jak należy. Dołożyłem tylko RAM. Bateria trzyma ok 5,5h, klawiatura jest względnie wygodna (jak na wielkość urządzenia). Do pracy w MS WORD, PP czy poprawek w Notepad ++ jest wystarczający.

Komentarz

• TomekRs
                        RS
                        • 2011
                        • 1670

kliknalem przez przypadek ACER a chcialem asusa. W domu mam wlasnego LENOVO i jestem zadowolony. Jest jeszcze asus i tez daje rade. Starszy sprzet OPTIMUS ale sluzy jedynie do pisania w wordzie, ewentualnie jakies podsatwowe strony w internecie (onet,wp,poczta itd) widac, ze juz ma swoje lata. Jest jeszcze HP i ma zainstalowana VISTE chyba. Takiego gowna jak ten hp to w zyciu chyba nie widzialem. Jak mam na nim cos zrobic to musze relanium wziac.

Komentarz

• Noc
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 120

obecnie mam asusa, szału nie ma do neta wystarczy od 2009 śmiga bez problemu, wcześniej toshiba x205 sli1 17cali, 2 karty grafiki - maszyna marzenie
                          Założony gwint WEITEC :-D

Komentarz

• Lashlo
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1455

katuje 3 Toshibe (2 poprzednie dalej sprawne) i nie moge powiedziec na nie zlego slowa,a z racji pracy w terenie nie maja u mnie za lekko ;-)

Komentarz

• demmsi
                              Elegance
                              • 2011
                              • 966
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja teraz siedze na Lenovo ThinkPad T61 i złego słowa powiedzieć nie mogę.
                              Natomiast nie był to budżetowy laptop niestety.

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ja użytkuję od ponad roku HP EliteBook 8740w no i złego słowa nie powiem.
                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Udesky
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1692
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Toshiba A210-16G:
                                  Użytkuję ją już od dobrych 5 lat, może 6. Złego słowa na nią powiedzieć nie mogę. Nic, dosłownie nic mi się w niej nie popsuło. Nie licząc nieudanego uaktualnienia BIOSa, w tedy była wymagana wizyta w serwisie, ale wszystko poszło po gwarancji.
                                  Ostatnio musiałem wyczyścić powierzchnie między radiatorem, a wentylatorem oraz nanieść nową pastę na procek - pierwszy taki serwis w tym lapku.
                                  Życia trudnego nie miał, choć parę przeprowadzek i ciągot po samochodzie i uczelni przeżył.
                                  Bateria aktualnie trzyma ok 1-2h. Więc nie jest źle.

Dziewczyna użytkowała, teraz użytkuję już ktoś inny, Lenovo 3000 C100:
                                  Sprzęt już dość stary, bo ma z 8 lat, ale bateria potrafi trzymać 3 - 4h. Nigdy nie było z nim najmniejszych problemów, od początku hula jak ta lala. Fakt, że to prehistoria w wyposażeniu, ale działa.
                                  W Polsce nie ma kryzysu.
                                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9943
                                    • Ford

Ja "od zawsze" dysponuję DELL-em. Obecnie E5500, poprzednio 120L, modelu 1-go nie pamiętam. Faktem jest, że zupełnie nie znam sie na komputerach i nie wiem, czy mają dobre parametry - ale mi do roboty wystarczają (nie używam do gier, filmów raczej nie oglądam).
                                    Wadą jest jednak to, że w każdym z używanych przeze mnie komputerów bateria wytrzymywała góra 2 lata (w obecnym właśnie się "kończy" - trzyma raptem 1,5h a nie 3h jak na początku) - ale przyznać muszę, że nie dbam o baterię (lapek prawie non stop podłączony do ładowarki)...
                                    Adam... Używam:
                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• g4cek
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 402

ja kupiłem w życiu 2 laptopy
                                      1 acer 2222pln nie mogłem narzekać aczkolwiek mało trwała obudowa wycierała się
                                      2. toshiba 2800 do tej pory na niej latam bezproblemowa

Komentarz

• Walt
                                        L&K
                                        • 2011
                                        • 1065
                                        • Seat

Ja mam Acera Extensa 5220 i mimo negatywnych opinii o tej firmie sprzęt zachowuje się bez zarzutu po 4,5 roku użytkowania przez kilka, kilkanaście godzin dziennie.
                                        SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• lu5asz
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2006
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Macbook Pro ,ale zaglosowac nie mogem :P
                                          Kondziu

OCP

Komentarz

• sebastian7905
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 3488
                                            • Volkswagen
                                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a ja używam obecnie HP Pavilion dv6 i jest petarda ,wcześniej miałem ASUSA N50x i sprzęt był bardzo dobry ,ale miał pewne wady : zawiasy matrycy (wymienione na gwarancji) po trzech latach bateria do wymiany ,gniazdo zasilania do wymiany i wszystko naprawiłem a potem sprzedałem
                                            Sebastian
                                            Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                                            Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                                            Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                                            Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• Bili
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 373
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

HP dv6-1302sw
                                              Procesor Intel Pentium Dual Core T4300 2,1 GHz,
                                              RAM 4 GB DDR 3, HDD 320GB,
                                              Grafa:ATI Mobility Radeon HD4530
                                              Windows 7 Home Premium x64
                                              Posiada klawiaturę z blokiem numerycznym co lubię,
                                              Mały może minusik błyszcząca matryca w pełnym słońcu wiecie. Do tego LightScribe, standardowe wejścia czytniki kart jak w innych markach. Pilot co go tylko raz użyłem. Dotykowe przyciski mute, volume, wifi. Nie grzeje się mocno.
                                              Sprzęt już trochę ma, parametry nie najświeższe, ale daje rady. Ówczesne gry na nim działały bo testowałem. A tak nie ma aplikacji co by nie działały. Autocad'y grafika 3d renderwoanie, obróbka filmów itp.
                                              Co do sytemu windows 7 wbrew panującym opiniom jest to dla bardzo dobrym system. Nie ma aplikacji co mi jeszcze nie działa na x64. Nie ma żadnych zawieszek zadyszek czy coś. Aktualizacje sobie sam pobiera cały czas.
                                              Tylko co po kupieniu to powyłączałem zbędne gadżety co dorzucają do systemów chyba wszyscy producenci, bo do niczego mi to nie potrzebne, a obciążało system tylko.
                                              Laptop bezawaryjny, trwały, dobrze wyglądający(kwestia gustu, mi się podoba). Siedzi na biurku większość czasu, chodzi ze mną po dworze, auto itp, tylko do torby go chowam jak gdzieś dalej.
                                              Nie wiem co mogę jeszcze napisać.

A wy jak tam wyciągacie baterię czy cały czas macie. Ja od dłuższego czasu cały czas bateria i ładowarka. Bo jak miałem wyciągniętą to jak na złość coś padało często napięcie w sieci.
                                              A opinie na temat żywotności w takim układzie jak wyżej różne są.
                                              Co Wy uważacie?
                                              Pozdrawiam.
                                              Michał

Komentarz

• eaglemirek
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 14116
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

U mnie 3 Tośki (syn, żona, ja) + sł. żony też Tośka i Asus z seri Eee jako ten najbardziej mobilny. Na HP się sparzyłem jeśli chodzi o funkcjonalność i teraz omijam szerokim łukiem tą firmę choć nie twierdzę że wszystkie są do bani :!:
                                                Najbardziej sobię chwalę swoją (już trochę nie nowoczesną) ale dalej dającą radę nowszym które mam pod względem wydajności - Toshiba z serii Qosmio. Sprzęt raczej przewoźny bo ciężki i duży gabarytowo (zasilacz też wielkie bydle) ale z racji objętości i obudowy z alu świetnie odprowadzający ciepło. Dużym plusem jak dla mnie są 2 kieszenie na HDD więc można bawić się w Raid-y lub z dyskami SSD na system. Orginalnie był sys . Media Center który mnie max wpieniał więc zmieniłem na 7 i teraz jest miodzio

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Big Wojtek
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 440
                                                  • Hyundai

Mam w domu 2 Toshiby. Jedna ma 6 lat i chodzi bez zarzutu. Fakt, że bateria właściwie nie działa i ciągle musi być podłączony, druga ma rok i też nie mogę narzekać. Obydwie osiągami nie powalają, ale używane są do przeglądania neta i programów "pracowych" Funkcje filmowo- graniowe spełnia XBOX

Komentarz

Pracuję...